NYTTIGT OCH LÄTT MARINAD TILL KYCKLINGEN

Det kan vara väldigt svårt ibland att veta hur man kan göra för att få in så mycket smak som möjligt i kycklingen.
Ett sätt som jag brukar använda mig av är en klassisk marinad. Men med en liten nyttigare touch.
VAD BEHÖVER DU ?
2 msk riven ingefära

1 tsk Havsalt

1 Citron

1 Röd Chilifrukt

3 dl Olivolja

3 Klyftor Vitlök

1 näve med Koriander.



HUR GÖR DU DÅ?

Och detta är väldigt enkelt att göra. Grov hacka vitlöken och chilin ner med det i en bunke, tillsätt havssaltet, och ta en träsvlev och mosa det här tillsammans. Sedan häller du ner den rivna Ingefäran och fortsätter att mosa till ingredienserna.

Ta sedan citronen och riv av det gula på skalet. Dela sedan på citronen och pressa över en halva, och tillsätt sedan olivoljan.
Och avsluta med Koriandern.



Sedan kan du lägga ner Kycklingen i denna smarriga marinad.

För att få in så mycket smak som möjligt brukar jag göra små snitt i kycklingen och massera sedan kycklingen så att så mycket smak som möjligt tränger sig in i kycklingen.

OCH SJÄLVKLART ANVÄNDER JAG SVENSK KYCKLING FRÅN...

PROTEINPESTO


PROTEINPESTO

250 gram Kesella

Grön eller röd pesto

Färsk Basilika

1/2 Lime


HUR GÖR DU DÅ


Lägg kesellan i en skål / bunke, tillsätt sedan peston och rör om till den finfördelats över kesellan. Pressa sedan över limen och rör om. Smaka sedan och känn efter din smak om du behöver något mer. Salta inget extra då peston vanligen är relativt salt. Häll eventuellt i c.a en matsked med vatten för att inte få den så mastig. Avsluta med att riva sönder basilikan över röran. Du kan göra exakt samma recept med den röda peston (soltorkade tomater).


Dessa såser passar utmärkt till i stort sett alla maträtter som baseras på kött/fisk/fågel och pasta/ris/quinoa.

P.s Tänk på att det finns nyttigare pesto alternativ, som inte innehållet lika mycket fett.
/ Hade KING Mvh Mikael Steppz Nordlund

Kesella Tzatziki









Det du kommer att behöva:

500 gram Kesella

1 gurka

4 klyftor Vitlök

1 Lime/ Citron

Salt

Olivolja



Hur gör du då

 


 

Hacka upp vitlöken i finhackade bitar, lika så med gurkan, sedan häller du i Kessellan i en bunke och tillsätter det finhackade och rör om till det fint fördelar sig. Salta sedan efter smak.

Pressa över limefrukten och rör om tillsammans med lite olivolja. Eftersom att kessellan är väldigt mastig och tjock, så samtidigt som du rör om i bunken så tillsätter du kalltvatten till du får en väldigt fin nästan grädde liknande konsistens.

 

Grymt god till både kyckling, nötkött och till viss fisk, som en fin lax filé.


/ Mikael Steppz Nordlund



                                                                                                                                                                                                                





RSS 2.0