NYTTIGT OCH LÄTT MARINAD TILL KYCKLINGEN

PROTEINPESTO
250 gram Kesella
Grön eller röd pesto
Färsk Basilika
1/2 Lime
HUR GÖR DU DÅ
Lägg kesellan i en skål / bunke, tillsätt sedan peston och rör om till den finfördelats över kesellan. Pressa sedan över limen och rör om. Smaka sedan och känn efter din smak om du behöver något mer. Salta inget extra då peston vanligen är relativt salt. Häll eventuellt i c.a en matsked med vatten för att inte få den så mastig. Avsluta med att riva sönder basilikan över röran. Du kan göra exakt samma recept med den röda peston (soltorkade tomater).
Dessa såser passar utmärkt till i stort sett alla maträtter som baseras på kött/fisk/fågel och pasta/ris/quinoa.

Kesella Tzatziki
Det du kommer att behöva:
500 gram Kesella
1 gurka
4 klyftor Vitlök
1 Lime/ Citron
Salt
Olivolja
Hur gör du då
Hacka upp vitlöken i finhackade bitar, lika så med gurkan, sedan häller du i Kessellan i en bunke och tillsätter det finhackade och rör om till det fint fördelar sig. Salta sedan efter smak.
Pressa över limefrukten och rör om tillsammans med lite olivolja. Eftersom att kessellan är väldigt mastig och tjock, så samtidigt som du rör om i bunken så tillsätter du kalltvatten till du får en väldigt fin nästan grädde liknande konsistens.
Grymt god till både kyckling, nötkött och till viss fisk, som en fin lax filé.
/ Mikael Steppz Nordlund