Kesella Tzatziki









Det du kommer att behöva:

500 gram Kesella

1 gurka

4 klyftor Vitlök

1 Lime/ Citron

Salt

Olivolja



Hur gör du då

 


 

Hacka upp vitlöken i finhackade bitar, lika så med gurkan, sedan häller du i Kessellan i en bunke och tillsätter det finhackade och rör om till det fint fördelar sig. Salta sedan efter smak.

Pressa över limefrukten och rör om tillsammans med lite olivolja. Eftersom att kessellan är väldigt mastig och tjock, så samtidigt som du rör om i bunken så tillsätter du kalltvatten till du får en väldigt fin nästan grädde liknande konsistens.

 

Grymt god till både kyckling, nötkött och till viss fisk, som en fin lax filé.


/ Mikael Steppz Nordlund



                                                                                                                                                                                                                





Kommentarer
Postat av: Rikard

Fler fler!! guacemolen var grym förresten

2010-10-13 @ 23:12:33
Postat av: CM

Grymt god tzatziki. Håller med Rikard här ovan. Fler recept tack :)

2010-10-24 @ 23:38:14
URL: http://jagochminax.blogg.se/
Postat av: Sebastian Waldemarsson

Den här skall jag göra nu i veckan! Låter riktigt gott till lax! :P

2011-01-08 @ 20:13:06
URL: http://musklerklader.blogg.se/
Postat av: Andreas

Måste iväg till Lidl och kesellan, verkar grymt bra iallafall =)

2011-09-14 @ 12:34:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0