Kesella Tzatziki
Det du kommer att behöva:
500 gram Kesella
1 gurka
4 klyftor Vitlök
1 Lime/ Citron
Salt
Olivolja
Hur gör du då
Hacka upp vitlöken i finhackade bitar, lika så med gurkan, sedan häller du i Kessellan i en bunke och tillsätter det finhackade och rör om till det fint fördelar sig. Salta sedan efter smak.
Pressa över limefrukten och rör om tillsammans med lite olivolja. Eftersom att kessellan är väldigt mastig och tjock, så samtidigt som du rör om i bunken så tillsätter du kalltvatten till du får en väldigt fin nästan grädde liknande konsistens.
Grymt god till både kyckling, nötkött och till viss fisk, som en fin lax filé.
/ Mikael Steppz Nordlund
Fler fler!! guacemolen var grym förresten
Grymt god tzatziki. Håller med Rikard här ovan. Fler recept tack :)
Den här skall jag göra nu i veckan! Låter riktigt gott till lax! :P
Måste iväg till Lidl och kesellan, verkar grymt bra iallafall =)