Chilikyckling med KessellaTsatziki
Det här kommer du att behöva för 2 personer:
400 gr Kronfågelns Kyckling filé
170 gr Råris från Saltåkvarn
½ Paket med ruccola sallad, var noga med att skölja
1 Rödlök
Balsam vinäger ( efter smak)
1 st avokado
Salt
Chiliflingor ( eller färsk om man vill ha den lite starkare)
Till Tsatzikin behöver du:
500 gram Kessella ( från Lidl)
½ Stor gurka
4 Vitlöksklyftor
½ Limefrukt
Salt
Hur gör du då ?
Sliza upp kycklingen i lagom stora bitar c.a 40 gram styck och sedan värmer du upp en Teflonpanna rikitgt varm och lägg ner kycklingen fräs den till du får fram lite färg på den. Krydda sedan på chilin (för att den inte ska brännas i den höga värmen) efter det så tar du lite olivolja och häller i pannan för att kycklinge ska suga åt sig fetten, då du får mer smak av chilin,
Koka upp råriset enlige anvisningarna på förpackningen.
Skölj Ruccola salladen och lägg den i salladsskål, skär upp avvocadon och rödlöken och tillsätt i salladen. Häll sedan över lite balsamvinäger och olivolja och rör om.
KessellaTsatzikin
Hacka upp vitlöken i finhackade bitar, lika så med gurkan, sedan häller du i Kessellan i en bunke och tillsätter det finhackade och rör om till det fint fördelar sig. Salta sedan efter smak.
Pressa över limefrukten och rör om tillsammans med lite olivolja. Eftersom att kessellan är väldigt mastig och tjock, så samtidigt som du rör om i bunken så tillsätter du kalltvatten till du får en väldigt fin nästan grädde liknande konsistens.
Grymt god till både kyckling, nötkött och till viss fisk, som en fin lax filé.
/Mikael Steppz Nordlund
Skitsnygg sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?